How to survive: De maandag dip!

Na een lekker weekend is het weer zover, het is maandag. Je moet naar school, naar je werk en alles begint weer. Vooral nu het slechter weer wordt heb je nog meer de neiging om echt een hekel aan maandagen te krijgen. Ik denk dat veel mensen daar wel last van hebben en daarom wat tips! Deze tips hoef je natuurlijk niet alleen voor de maandag te gebruiken, het kan natuurlijk elke dag en als je je iets slechter voelt maar meestal heb je op maandag niet je beste humeur dus daarom (;

- Probeer op zondag een beetje op tijd naar bed te gaan waardoor je maandag toch net iets uitgeruster en relaxter de dag begint. Ik weet het, het is moeilijk ik heb ook altijd op zondagavond dat ik denk van aah het is nog officieel weekend, ik mag nog wel een uurtje opblijven. Met als resultaat dat ik de volgende dag nogal moe ben en er dan wel een beetje spijt van heb. Dus denk verstandig (;

- Probeer ook de dag van tevoren al een outfit klaar te leggen, de hoef je s'ochtends niet een uur voor de kledingkast te staan en je hebt meer tijd om een leuke outfit klaar te leggen. Hetzelfde geld voor tassen pakken voor school, dat scheelt je ook weer tijd en je hebt minder kans om je boeken te vergeten.

- Omdat je waarschijnlijk nu iets meer tijd hebt kan je ook iets langer aan je haar en make-up besteden. Dus je kan je haar net iets beter stijlen of je mascara net iets mooier aanbrengen waardoor je je ook iets beter voelt omdat je er mooi uitziet (; Wat natuurlijk ook helpt!

- Ontbijt! Heel erg belangrijk! Want niemand heeft zin in een knorrende maag. Dus ontbijt s'ochtends even goed, dus niet met cola & chips, en je begint de dag een stuk beter!

- Spuit je lekkerste parfum op, niets is lekkerder dan je lievelingsgeurtje te ruiken, dat maakt alles net iets leuker als het lekker ruikt.

- Probeer vooral niet te stressen. Ben je toch te laat? Naja kan gebeuren toch, en als je al te laat bent maakt het niet meer uit of je gestresst of niet bent, de tijd zal niet spontaan teruggaan. En als je dan gaat stressen voel je je ook niet echt fijner dus blijf vooral kalm.

- Koop iets lekkers voor jezelf, je verdient het en het maakt die stomme maandag net iets leuker. Je moet het natuurlijk niet te vaak doen maar af en toe mag je wel iets wat toch? (;

-  Neem even een momentje voor jezelf als je thuis komt van school/ werk. Een momentje voor jezelf nemen is iets wat veel mensen vaak vergeten maar het is hartstikke belangrijk! Dus lees even een goed boek of kijk een aflevering je favourite serie, kan geen kwaad (:

Lots of love & kisses, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow by Email