DIY voor huid en haar!


Hier zijn een paar DIY voor wat huid- en haarproducten! Deze producten kun je thuis maken met spulletjes die je gewoon in de keuken kunt vinden. De meeste van de huidproducten kan je voor elk huidtype gebruiken, maar sommige kun je beter niet gebruiken voor een hele gevoelige of droge huid omdat dat te agressief kan zijn. Dus hier zijn ze:

De huidproducten

- Yoghurtmasker, goed voor elk huidtype en is onzettend verzachtend. Werkt ook heel verkoelend als je verbrand bent en het is natuurlijk makkelijk te krijgen. 1 of 2 keer per week gelijkmatig een laagje yoghurt op je gezicht doen, 10-15 minuten laten zitten en dan het eraf wassen. Je kan er ook een beetje cacao en honing bij doen voor een nog zachtere huid.

- Havermout facewash, een onzettend goede facewash en helemaal natuurlijk. Havermout wordt ook al generaties lang gegeten en is en blijft ontzettend goed voor je, of je het nou eet of je gezicht ermee wast. Het is voor alle huidtypes en laat je huid stralen en verzacht het. s' Ochtends en s' avonds je huid ermee wassen, de havermout eerst een beetje nat maken en met ronddraaiende bewegingen je huid ermee wassen, daarna het er goed afwassen zodat er geen stukjes havermout meer op je hoofd zitten want dat ziet er niet zo charming uit (;

- Tomatenscrub, hiervoor heb je een tomaat en wat suiker nodig. Je snijdt de top van de tomaat eraf want dat ga je namelijk gebruiken als ‘scrubpad’. Die dip je in de suiker en maak ermee ronddraaiende bewegingen over je huid. Laat het dan 10 minuten erop zitten en was het eraf. Je zult zien dat je huid erna heel zacht aanvoelt en het is ook voor alle huidtypes geschikt.

- Champagne toner (dus niet gaan drinken!), dit kan je het best niet doen met een droge huid want omdat er een beetje alcohol in zit, is het snel uitdrogend. Je laat de champagne in een watje ‘verzuipen’ en doet dan het watje op je gezicht. Het maakt je huid onzettend schoon en het voelt erg fris aan!
    
De haarproducten

- Bier, misschien wel iets wat je oma/moeder nog gebruikt heeft toen ze jonger was. Bier geeft je haar namelijk volume en een hele mooie glans. Laat eerst alle prik uit het bier komen door het na het openen een nachtje laten zitten, giet het er dan tijdens het douchen over je haar heen en spoel het er weer uit. En dat is het! Let er alleen wel op dat je het er goed moet uitwassen want ander ruikt je haar naar bier en of dat nou zo leuk is...

- Een komkommermasker, dit maakt je haar onzettend glanzend, volumineus en zacht. Je hebt hiervoor een kwart geschilde komkommer, een ei en een eetlepel olijfolie voor nodig. Pureer dit allemaal door elkaar en verdeel het over je haar. Laat het dan ongeveer 20 minuten inzitten en spoel het dan uit.

Nou dat waren een aantal DIY, ik hoop dat jullie er iets aan hebben! 

Lots of love & kisses, Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Follow by Email